У дома звуков Какво е аватар? - определение от техопедия

Какво е аватар? - определение от техопедия

Съдържание:

Anonim

Определение - Какво означава Аватар?

Аватарът е персонализирана графична илюстрация, която представлява потребител на компютър или символ или алго его, което представлява този потребител. Аватарът може да бъде представен или в триизмерна форма (например в игри или виртуални светове), или в двуизмерна форма като икона в интернет форуми и виртуални светове.

Аватарите се използват широко на уебсайтове и в онлайн ролеви игри. Те са неразделна част от интернет чата, системите за интернет съобщения, блоговете и изкуствения интелект, особено виртуалната реалност.

Техопедия обяснява Аватар

Терминът аватар, както се свързва с идентификацията на потребител на компютър, е въведен за първи път от Chip Morningstar и Joseph Romero през 1985 г., когато те проектират онлайн ролевата игра на LucasFilm „Habitat“.

Най-простите аватари са малки графични файлове, използвани на уебсайтове. Например членовете, използващи дъски за чат, могат да качат аватар, за да се представят. Изображенията могат да бъдат хумористични или сериозни и често показват звяр или герой. Обикновено те се показват прикачени към потребителските публикации заедно с потребителското име.

Някои уебсайтове предоставят на потребителите басейн от аватари, от който да изберат. Аватарите във виртуална реалност са интерактивни герои във виртуални светове, които могат да бъдат персонализирани от потребителя. Тези аватари се разхождат в компютъризирания пейзаж, манипулирайки околната среда. Аватарите могат да бъдат преместени и действащи при използване на клавиатурата и мишката. Аватарите на виртуалния свят също имат свързан опис на предмети като инструменти, оръжия, дрехи, превозни средства, виртуална валута и др.

Какво е аватар? - определение от техопедия