Аватари за отслабване?

Гледането на аватар да се занимава със здравословно поведение като ходене по бягаща пътека или научаване на контрол на порциите може да помогне на жените да отслабнат, според ново проучване.






Изследователи от Центъра за изследване и образование на затлъстяването към университета Темпъл установиха, че виртуалната реалност може да бъде полезна за насърчаване на поведението, което води до по-здравословен начин на живот.

Продайте вашите тест ленти за пари

Продавайте своите тест ленти с увереност. Ние предлагаме най-добрите цени, безплатна доставка, бързи плащания.

„Това пилотно проучване показа, че не е нужно да бъдете геймър, за да използвате виртуална реалност, за да научите някои важни умения за отслабване“, казва Мелиса Наполитано, доктор по медицина, доцент по превенция и обществено здраве в Университетското училище на Джордж Вашингтон Здравеопазване и здравни услуги (SPHHS).

Жените гледаха как аватарите предприемат здравословни стъпки

За проучването са анкетирани 128 жени с наднормено тегло - повечето от които са се опитали неуспешно да отслабнат. Изследователският екип създаде видеоклипове на аватари, които жените помогнаха да проектират, които отразяваха цвета на косата и кожата им, за да наподобяват реално телата им.






Жените не трябваше да манипулират ръчно аватарите; те просто гледаха видеоклипове на аватарите, участващи в здравословно поведение като сядане на здравословна вечеря или ходене на бягаща пътека с темпо, което би спомогнало за намаляване на теглото.

Жените в проучването също си поставят собствени цели за отслабване и упражнения, в допълнение към воденето на дневник за храна.

бягаща пътека

Изследователите се надяваха, че виртуалният модел ще помогне на жените да научат основните стъпки, необходими за разбиване на здравословното поведение в управляеми задачи.

Дългосрочната терапия с аватари може да подобри здравословните навици

След едномесечно аватарско „лечение“, жените са загубили средно 3,5 килограма - не огромен брой, но такъв, който отразява типично количество за средния хранителен план, каза Наполитано. Използването на аватар терапия в дългосрочен план може да помогне за укрепване на здравословните навици, като позволи на хората да поддържат теглото си завинаги, заключи тя.

„Вълнуваме се от потенциала на тази технология като мащабируем инструмент, който помага на хората да усвоят уменията, за да бъдат успешни при отслабване в дългосрочен план“, каза Наполитано. "Това малко проучване предполага, че виртуалната реалност може да бъде обещаващ нов инструмент за изграждане на по-здравословни навици."

Изследването е публикувано в изданието от 1 юли на Journal of Diabetes Science and Technology.