Facebook създава автоматични аватари от обикновена снимка

Съдържание

От миналата неделя във Венеция се провежда ICCV2021-2022 (Международна конференция за компютърно зрение). Това е събитие, насочено към всички онези компании, студенти, учени и изследователи в технологичната индустрия. Един от участниците в това събитие е гигантският Facebook, който представи поредица от разследвания. Сред най -известните откриваме проект, който е предназначен за създаване на аватари благодарение на изкуствения интелект.

Кой никога не си е представял какъв ще бъде най -кибернетичният им Аз? Facebook ни учи.

Не сме ли виждали това преди?

Различни вече налични приложения или услуги със сигурност ще дойдат на ум, които ни предлагат възможността да създадем свой собствен аватар.

Разликата с този проект е, че в този случай това е система, която търси възможно най -доброто представяне на избраното лице, без да е необходимо да посочваме какъвто и да е вид информация като цвят на косата, очите, прическата и т.н. Освен това ще използвате всеки наличен инструмент за него, било то VR, Bitmoji, емоджи….

След като системата прецени, че двете изображения (както реалното лице, така и генерираното изображение) са визуално сходни до достатъчно висока степен, тогава тя определя, че сте харесали снимки, е един и същ човек и аватарът е генериран.

Как се създават аватари?
В PDF документ, представен от компанията, той ни показва как са създали система за машинно обучение, която проектира възможно най -добрата комбинация от лице, представено с генератора на аватари. Тези аватари ще бъдат създадени от снимка, която чрез комбиниране на поредица от елементи от лицето на човека и анализиране на тези характеристики, които са най -забележими, може да се генерира персонализиран аватар.

По този начин можем да видим, че крайното изображение прилича на истинското, както можем да видим следния пример, предоставен от създателите му.

В свят, в който всичко започва да се компютризира все по -често, Facebook предлага нова технология за създаване на аватари, която е по -проста, по -практична и без усилия за потребителя.

Така ще помогнете за развитието на сайта, сподели с приятелите си

wave wave wave wave wave